MAN saņem divas iF Design Award 2019 balvas

MAN Truck & Bus koncerns šogad saņēmis veselas divas iF Design Award 2019 dizaina balvas. Pirmā saņemta kategorijā “Automobiļi, transportlīdzekļi, velosipēdi”, kur galvenā nominācija tikusi MAN pilsētas autobusam Lion’s City. Savukārt MAN CitE koncepta elektromobilis nominēts kā labākais kategorijā “Profesionālie mobilitātes koncepti”, atstājot aiz sevis virkni citu ražotāju augstas klases radītus produktus.   

MAN CitE – pilnībā jauns kravas automobiļa koncepts.

MAN CitE koncepta kravas elektromobilis ir izstrādāts, uzklausot pārvadātāju vajadzības. Pateicoties MAN CitE transportlīdzekļa videi draudzīgajām tehnoloģijām, klusajai darbībai un ērtajai manevrēšanas spējai pilsētā, ražotājs prognozē, ka tas nākotnē varētu tikt izmantots galvenokārt pasta un kurjeru pakalpojumu nozarēs. Izstrādājot MAN CitE, MAN Truck & Bus īpašu uzmanību pievērsa ergonomikai, vadītāja darba vietas komfortam un iekāpšanas, izkāpšanās funkcionalitātei. Turpretī kopā ar 360 grādu kameras sistēmu braukšana pilsētā kļūs vēl drošāka kā jebkad agrāk. MAN CitE kravas elektromobilis plašākai auditorijai tika prezentēts pērn, IAA komerctransporta izstādē, Hannoverē.

Starptautiskā iF Design 2019 žūrija skaidro savu izvēli: “Izsmalcinātais vadītāja kabīnes dizains rada atvērtu un digitalizētu atmosfēru, tajā pat laikā nav aizmirsts par visām transportlīdzekļa vadītājam nepieciešamajām komunikācijas ierīcēm. Pēc iF ekspertu domām, MAN CitE ārējais dizains tika augstu novērtēts, pateicoties izteiktajām dizaina līnijām un stila elementiem, kas auto padara izteikti inovatīvu un nākotnes prasībām atbilstošu”.

MAN Lion’s City – MAN Truck & Bus jaunākās paaudzes pilsētas autobuss.

Neraugoties uz to, ka MAN autobusi jau trīs gadus pēc kārtas ir saņēmuši prestižo iF dizaina nomināciju, arī šogad tie neatstāja vienaldzīgu iF Design Award 2019 žūriju, un tieši jaunais MAN Lion’s City autobuss spēja patīkami pārsteigt ar mūsdienīgu un izsmalcinātu izskatu. Šī autobusa dinamiskās līnijas piešķir tam oriģinālu formu un izceļ tā iespaidīgos parametrus. Turpretī eksterjers lieliski papildina jau esošo MAN autobusu saimi. Īpašā LED gaismu josla un klasiski melnas krāsas priekšējais panelis ar hroma elementiem pievērš ikvienu acu skatienu. MAN Lion’s City autobusa melnās krāsas aizmugure ir aprīkota ar inovatīvām LED aizmugures gaismām un piedāvā ātru piekļuvi servisa pakalpojumu sniedzējiem. Papildus tas ir kļuvis vēl dinamiskāks un ar ilgāku dzīves ciklu.

Pateicoties ražošanā izmantotajiem jaunākajiem materiāliem un tehnoloģijām, autobuss tagad ir ne tikai pievilcīgāks, bet arī vieglāks, kvalitatīvāks un ekspluatācijā parocīgāks. Krāsu un apdares koncepcija apvienojumā ar inovatīvu apgaismojumu rada patīkamu, draudzīgu un gaišu atmosfēru autobusā, kā arī nodrošina ērtu pārvietošanos cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt autobusa vadītāja darba vieta izstrādāta, ņemot vērā ergonomiku, funkcionalitāti un estētiku.

MAN Truck & Bus AG oficiālais pārstāvis Latvijā ir SIA „Avar Auto“. Uzņēmums ir dibināts 2003. gadā un piedāvā jaunu un mazlietotu MAN kravas automobiļu, MAN un NEOPLAN autobusu tirdzniecību un apkalpošanu, kā arī oriģinālo rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecību. SIA „Avar Auto” ir arī puspiekabju un piekabju ražotāja „Kraker” oficiālais dīleris Latvijā.

SIA “Avar Auto” ir biedrības “Mārupes uzņēmēji” biedrs.

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top