MAN koncerns rada Latvijas simtgadei veltītu autobusu

Par godu Latvijas simtgadei Avar Auto SIA, MAN Truck & Bus oficiālais pārstāvis Latvijā, no MAN rūpnīcas saņēmis īpašu Lion’s Coach autobusa versiju.

Jaunais autobuss ir Latvijas tumši sarkanajā karoga krāsā, ar valsts simtgades uzlīmēm un MAN zīmolam raksturīgo lauvas simbolu, kuru rotā Lielvārdes jostas elementi. Tam ir pilnākā pieejamā Lion’s Coach aprīkojuma versija un samazināta tirdzniecības cena. 

“Latvijas jubilejas Lion’s Coach autobuss apliecina MAN rūpnīcas pozitīvo un lojālo attieksmi mums tik svarīgā notikumā – valsts 100. dzimšanas dienā, ko atzīmēsim šogad, 18. novembrī. Autobusā ir apvienots mūsdienu futūrisms, kas atspoguļojas modernajā dizainā ar Latvijas nacionalitātei tik raksturīgajiem elementiem – valsts karogu, simtgades logotipu, sarkanbaltsarkano krāsu, latviešu rakstu zīmēm. Ikviens interesents ir laipni aicināts to apskatīt pie mums klātienē, Jaunmārupē.”, norāda SIA “Avar Auto” valdes locekle Ilvija Veite.

Latvijas simtgadei veltītajam autobusam ir 12 m gara divasu versija un 11,7 m³ liels bagāžas nodalījums. Tajā ir 51 sēdvieta, no kurām 49 ir pasažieriem, viena blakussēdētājam un viena autobusa vadītājam. Komfortablie sēdekļi ir aprīkoti ar regulējamu galvas balstu un augstvērtīgu ādas apdari. Patīkamu atmosfēru salonā rada griestos iebūvētais LED apgaismojums un automātiskā klimata kontrole. Lion’s Coach maksimālais pieļaujamais svars ir līdz 19.5 tonnām, kas paver plašas iespējas ceļojumu un tālsatiksmes pārvadājumu jomā.

Garākos pārbraucienos ikviens pasažieris var droši izmantot savu viedierīci, neuztraucoties par tā baterijas uzlādes beigām, jo katra sēdvieta ir aprīkota ar USB pieslēgvietu. Papildu ērtības nodrošina autobusā iebūvētā tualete, divi televizori, mini virtuve ar sadzīves tehniku un ledusskapi.

Jubilejas autobuss ir MAN Lion’s Coach pēdējās paaudzes modelis, kas ir vēl ekonomiskāks nekā jebkad agrāk. To darbina sešu cilindru 12,4 l dzinējs. Atjauninātā MAN TipMatic ātrumkārba, kas jau pieejama bāzes versijā, darbojas ar universālu izslēgšanas un pārslēgšanas stratēģiju un ir optimāli pielāgota Euro 6 D26 dzinējiem. Tā kombinācijā ar palīgsistēmām taupa degvielu un nodrošina līdz pat 460 ZS (337 kW) lielu jaudu. Ar jaudu, kas par 20 ZS pārspēj iepriekšējās paaudzes versiju, un griezes momentu, kas jaunajā modelī ir pieaudzis par 200 Nm, jaunais MAN Lion’s Coach tūrisma autobuss ļauj ceļot efektīvi un ar pilnu atdevi. Par novatorisko dizainu, kas saņēmis izcilo IF Design 2018 balvu, un ekonomiskuma kombināciju liecina arī no jauna izstrādātais, īpaši vieglais motora telpas nodalījums.

Papildus autobuss ir aprīkots ar inovatīvām drošības sistēmām, kā topogrāfiju, kas darbojas kopā ar MAN EfficientCruise kruīza kontroli un EfficientRoll funkciju, kruīza kontroli, elektroniskā līmeņa regulēšanas sistēmu (ECAS), joslu šķērsošanas sistēmu (LGS), MAN uzmanības asistentu Attention Guard un citām.

Papildinot savu produktu klāstu ar jauno MAN TGE mikroautobusu, MAN tagad piedāvā plašu autobusu klāstu ar pilno masu no 3,5 līdz pat 5,5 tonnām.

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top