Mārupes uzņēmēju gada balle “Piektdiena 13”

Sapņaini pūkainajā, nepavisam ne melnajā, piektdienas 13. janvāra vakarā Mārupes novada uzņēmēji pulcējās uz gadskārtējo Uzņēmēju Balli.

IMG_6311

Atbilstoši izziņotajai vakara noskaņai Mārupes kultūras nama telpas bija ieguvušas noslēpumainu un nedaudz spocīgu auru. Svečturu stiklos un spoguļos pavairotas, melno un sārto svecīšu liesmiņas gluži kā maldugunis, vilināja viesus aizmirst par ikdienas rūpēm,  atvērt prātu jautrībai un atbrīvoties no ierastās biznesa vides stīvuma.

Vakara sākums gan vēl bija pavisam nopietns. Biedrības “Mārupes Uzņēmēji “ valdes priekšsēdētāja Evita Sondore atklāja balli ar īsu, bet emocionālu uzrunu, kuras sākumā apsveica visus klātesošos Jaunajā gadā,  īpaši vēlot veselību, veiksmi un mīlestību.

Evita pieminēja svarīgākās aizvadītā gada biedrības sabiedriskās aktivitātes – kopīgi ar Mārupes novada Domi organizēto pavasara sakopšanas talku, Mārupes Uzņēmēju komandas piedalīšanos Latvijas Uzņēmēju 4. Sporta Spēlēs un tajās izcīnīto augsto 7. vietu, LMT projektu konkursā izcīnīto iespēju izveidot novadā pirmo publiski pieejamo veloapkopes staciju pie Mārupes vidusskolas, kā arī gada vērienīgāko pasākumu – Mārupes novada Uzņēmēju Dienu, kuras ietvaros notika pat vairāki pasākumi – Darba birža ( iespēja Mārupes un tuvējo novadu iedzīvotājiem vairāk uzzināt par darba iespējām Mārupē ), skolēnu izzinošās ekskursijas uz Mārupes uzņēmumiem , Mārupes amatnieku biedrības darbu izstāde, kā arī neformāls uzņēmēju tikšanās vakars.

Evita uzsvēra arī pozitīvo sadarbību ar Mārupes novada Domi un saņemto atbalstu visa gada garumā. Kā viena no progresīvākajām sadarbības formām tika minēta pagājušajā gadā izveidotās konsultatīvās padomes – Mārketinga, Sporta, Izglītības, Tūrisma un Uzņēmējdarbības atbalsta konsultatīvās padomes. Tajās aktīvi iesaistījušies gan biedrības “Mārupes Uzņēmēji” biedri, gan citi aktīvi novada uzņēmēji. Evita aicināja vairāk iesniegt konkrētus priekšlikumus un idejas un izmantot šo padomju sniegtās iespējas produktīvam dialogam ar pašvaldību.

Noslēgumā Evita atzīmēja, ka pagājušais gads ir bijis arī veiksmīgs biznesa gads biedrībā pārstāvētajiem uzņēmumiem, un kopā ar vakara vadītāju Guntaru Silakaktiņu atklāja apbalvošanas ceremoniju.

Pirmās tika pasniegtas biedrības “Mārupes Uzņēmēji “ atzinības par biznesa sasniegumiem 2015. gadā sekojošās kategorijās:

Lielākais nodokļu maksātājs

VAS Starptautiskā Lidosta “Rīga”, ALSO Latvia, SIA Kreiss, SIA SilJa

IMG_6410

Lielākais apgrozījuma pieaugums ( % pret iepriekšējio gadu )

SIA Nicodemo ( itāļu restorāns NIKO ), SIA Apollo Baltic, SIA BS Studija ( skaistumkopšanas salons Beauty Station )

Rentabilitāte uz vienu strādājušo

SIA Agro Credit, SIA EDS, SIA Madara Cosmetics

IMG_6415

Datus apkopot biedrībai palīdzēja uzņēmums Lursoft un vēlējās pasniegt arī savu balvu. Uzņēmums savu izvēli pamatoja sekojoši:

“Lursoft ik gadu iesaistās Mārupes uzņēmumu izvērtēšanā – analizējot novadā reģistrēto uzņēmumu peļņas, izaugsmes, rentabilitātes u.c. darbības rādītājus. Ar gandarījumu jāteic, ka Mārupes uzņēmēji jau vairākus gadus pēc kārtas sevi pierādījuši kā kreatīvi, interesantām biznesa  idejām apveltīti, enerģiski un darboties griboši. Statistika parāda, ka Pierīgas reģionā 2016.gadā lielākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits reģistrēts tieši Mārupes novadā -195 jauni uzņēmumi.

Mārupes novads var lepoties gan ar augstāko apgrozījumu un samaksāto uzņēmumu ienākuma nodokli uz 1000 novadā reģistrētajiem iedzīvotājiem, gan arī otru lielāko peļņu un aktīvo uzņēmumu skaitu. Viens no panākumu iemesliem ir fakts, ka Mārupes novadā reģistrētie uzņēmumi ar darba vietām nodrošina vairāk darbinieku nekā novadā reģistrēti iedzīvotāji. Starpība veido pat 13,57%, kas ir ievērojams pārsvars, piedevām, Mārupe ir vienīgais novads, kurā iedzīvotāju skaits ir zemāks nekā novadā reģistrētajos uzņēmumos strādājošo skaits. Salīdzināšanai – tuvākais sekotājs ir Ķekavas novads, kurā reģistrētie uzņēmumi ar darba vietām 2015. gadā nodrošinājuši 16 026 strādājošos, kamēr iedzīvotāju skaits novadā bijis par 44,65% lielāks.

Šogad Lursoft Mārupes uzņēmēju ballē vēlas pasniegt arī savu speciālbalvu. Tās saņēmējs ir SIA EDS. Uzņēmums, kurš nodarbina vairāk nekā 10 darbiniekus un tā apgrozījums 2015. gadā pārsniedza 876 tūkst. EUR. Jāatzīmē, ka uzņēmums pēdējos 3 gados darbojies, uzrādot nepārtrauktu un būtisku peļņas pieaugumu.”

Ceremonijas turpinājumā biedrība vēlējās pateikties uzņēmumiem, kuri īpaši aktīvi izmantojuši iespējas reklamēties biedrības laikrakstā “Uzņēmēju Vēstis” un tādējādi veicinājuši jau 27. numura iznākšanu.

Gada reklāmdevējs

SIA Apollo Baltic, Stādaudzētavai Blīdene un novada jaunpienācējs SIA Madara Cosmetics

IMG_6450

Biedrības pasākumu atmosfēru un auru veido paši biedri, tāpēc šogad īpaši tika atzīmēti aktīvākie pasākumu apmeklētāji.

Gada aktīvākais biedrs

Liāna Putniņa  (SIA “Liacons”, Liāna arī čakli uzrauga biedrības grāmatvedību)

IMG_6428

Viktors Svirčenkovs (SIA “SA Avia”)

Ieva Caune (Studio Monaco)

IMG_6430

Iluta Grebska un BEWE RIX kolektīvs,  ļoti draudzīgs un atsaucīgs uzņēmums, kurš katru reizi uz pasākumiem  deleģē  kādu pārstāvi, kuram konkrētā tēma vai pasākums ir vissaistošākais.

IMG_6434

Kā katru gadu, biedrība ar atzinības rakstu sveic biedrus, kuri snieguši būtisku atbalstu biedrības aktivitātēm.

 

Gada Atbalsts

SIA Elgust un Ilmārs Jasinskim – ļoti viesmīlīgi uzņēma  uzņēmēju vasaras ballītē un, par spīti lietum, sagādāja ļoti jauku atmosfēru, ugunskuru, izcilu soļanku un citas aktivitātes, lai izklaidētu viesus. Nodrošināja volejbola un futbola laukumu pieejamību vasarā biedrības sportot gribētājiem, kā arī atbalstīja piedalīšanos Uzņēmēju Sporta spēlēs.

SIA Kreiss, SIA EDS, SIA Termex, SIA Prolux un Metāla Studija  – finansiāli atbalstīja  biedrības piedalīšanos Uzņēmēju Sporta spēlēs, deva iespēju tikt pie jaunām komandas formām un glīta korporatīvā komandas bāzes telts noformējuma.

IMG_6442

SIA Madara Cosmetics un Rūtai Skujeniecei – palīdzēja nodrošināt Uzņēmēju dienas stendu loģistiku un uzņēma daudzas skolēnu ekskursijas.

SIA Bekker group un Jānim Stašānam –  par atbalstu laikraksta “Uzņēmēju Vēstis” izdošanā un citu drukas darbu veikšanā.

IMG_6452

Šogad biedrība īpaši pateicas par padomu un atbalstu savas nozares ekspertiem, kuri labprāt dalījušies ar savām zināšanām.

Eksperta Padoms

Silvestram Savickim (Sensum) –  cilvēkam, kuram vienmēr kabatā kāds profesionāls padoms un konstruktīva kritika.

IMG_6457

Jurim Goveiko (Medialead group)  – reklāmas jomas ekspertam, kurš vienmēr ļoti atsaucīgi palīdz un sniedz vērtīgus padomus.

IMG_6462

Bez minētajiem kungiem, biedrības laikraksta “Uzņēmēju Vēstis” veidošanā un attīstībā aktīvi piedalās arī divas burvīgas dāmas, kurām īpašs paldies.

Kristīnei Kundziņai – aizvien ļoti profesionālā līmenī tur “Uzņēmēju Vēstu” dizainu.

Dacei Andersonei –  ar profesionālu vērienu veido rakstus un intervijas “Uzņēmēju Vēstīs”.

 

Šogad varbūt vairāk nekā citas reizes novērtējām atbalstu, ko jaunajai valdei un biedrības aktivitātēm snieguši biedrības veterāni, cilvēki ar ilgstošu nenovērtējamu pieredzi NVO darbā un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā.

Biedrības “Mārupes Uzņēmēji” Patriots

Normundam Čiževskim (Bizpro) – vienmēr ir gatavs iesaistīties un palīdzēt jebkurā darbā, komisijā vai pasākumā. Vienmēr pozitīva attieksme pret dzīvi un apkārtējiem. Pats vadījis divus biedrības valdes sasaukumus. Cilvēks, kurš vienmēr ir līdzās biedrībai un vienmēr ir gatavs pasniegt roku.

IMG_6466

Silvai Jeromanovai Maurai (SilJa) – uz jebkuru jautājumu sakarā ar biedrības pasākumu rīkošanu, atbalsta sniegšanu vai lūgumu Silva vienmēr atbild: JĀ un NAV PROBLĒMU! Liels paldies par ieguldījumu biedrības aktivitātēs!

Kārlim Bodniekam ( Prolux ) – tā pat kā Normunds arī Kārlis ir vienmēr gatavs uzklausīt, palīdzēt un sniegt padomu.

IMG_6473

Rakstu sagatavoja: Rūta Skujeniece

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top