Labadarības akcija “Mēs, Mārupe, varam palīdzēt!”

Ar biedrības “Mārupes uzņēmēji” informatīvo atbalstu, SIA “SilJa” un Silvas Jeromanovas-Mauras praktisko atbalstu, mārupietes Dana un Rēzija Kalniņas aicina ziedot siltas vīriešu drēbes!

2006-09_58-1-tab-full
Dana Kalniņa, mārupiete, sertificēta kapelāne, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Garīgās aprūpes dienesta vadītāja

Šī akcija nav nekas ārkārtīgi cēls – palīdzība nepieciešama bezpajumtniekiem, kuri dzīvo uz ielas un ir iekļuvuši nebeidzamā riņķa dancī: iela-slimnīca-iela-slimnīca… Tie ir vīrieši apmēram, 50-60 gadus vecumā, būtībā mūsu abu paaudze. Tas noticis pēdējo 25 gadu laikā, kopš Latvija ir neatkarīga – daudzu vīriešu dzīves realitāte ir dzīve uz ielas.

Slimnīca šajā gadījumā ir pēdējā fronte, jo tās galvenais mērķis ir ārstēt cilvēkus, kuriem nepieciešama augsti kvalificētu ārstu palīdzība. Un ir arī neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs, kur mēneša laikā tiek ievesti apmēram 300 bezpajumtnieku, kuri ir pacelti no ielas – viņu drēbes ir slapjas, ļoti netīras un smakojošas. Protams, šie cilvēki tiek mazgāti, apkopti, apģērbti tīrās drēbēs un tad viņi atkal nonāk uz ielas, kamēr atkal tiek atvesti uz slimnīcu. Būtībā jau šis sociālais tīkls ir, un cilvēki tur strādā galvas nepaceļot, bet tik un tā šis tīkls nespēj šos cilvēkus noturēt.

rezija-janaitis-4316
Rēzija Kalniņa, mārupiete, aktrise un režisore

Kāpēc mēs vēlamies palīdzēt? Tāpat kā sieviete/māte apģērbj savus bērnus, tā Latvijai būtu jāapģērbj savi bērni, šajā gadījumā bezpajumtnieki. Ja Latvijas valdībā būtu vairāk sieviešu, tad šāda problēma, iespējams, nebūtu tik aktuāla, kad tik tiešām nav ar ko apģērbt šos bezpajumtniekus.

Ar šo akciju mēs nevaram atrisināt viņu problēmas vai uzņemties atbildību par viņu dzīvi, bet mēs visi kopā varam palīdzēt! Palīdzēt viņiem sajust, ka kādam tomēr nav vienalga! Tik svarīgas šiem vientuļajiem, jebkādas cerības zaudējušajiem cilvēkiem ir rūpes, līdzcietība un iejūtība.

Es nesen gāju uz Latvijas Radio un pa ceļam ieraudzīju akordeonistu, kurš ziemas aukstumā kailām rokām spēlēja akordeonu – brīnišķīgu mūziku no filmas “Amēlija”. Un te nav runa par to, ka viņam ir liels prieks to darīt. Iespējams. Bet tomēr šajā aukstajā laikā viņš to dara, lai kaut ko dodot, arī nopelnītu, un tas jau ir atkarīgs no mums, vai mēs salā apstājamies, ar saviem salstošajiem pirkstiņiem atveram to maciņu un iedodam šim cilvēkam šo iespēju – nopelnīt. Jā, naudu, bet vienlaikus arī laiku, kuru mēs atvēlam tajā mirklī. Veicot šīs darbības mēs ne tikai atbalstām cilvēka centienus un palīdzam, bet saņemam arī atpakaļ. Bet, ja mēs paejam garām, tad vienkārši zaudējam.

Mēs neuzņemamies, ne atbildību ne vainu, bet tikai apzināmies un aicinām – MĒS, MĀRUPE VARAM PALĪDZĒT!

Aicinām atsaukties un ziedot:

  • Siltu vīriešu apģērbu
  • Vīriešu virsdrēbes – jakas
  • Vīriešu zeķes
  • Vīriešu apavus, sevišķi lielo izmēru (43.-45)
  • Cimdus
  • Šalles
  • Cepures
  • Vīriešu apakšveļu

Mantas varat nogādāt uzņēmumā SIA “SilJa”, Tīrainē, Jelgavas ceļš 16. Servisa telpās, darba dienās 9.00-17.00.

 

Lai šī būtu tā reize, kad mēs nepaejam garām, bet visi kopā palīdzam! Par siltumu – ne tikai apģērbos, bet arī sirdīs!

Dalīties:

Kļūsti par biedru!

Esi daļa no Mārupes uzņēmējdarbības izaugsmes un konkurētspējas. Pievienojies mūsu sastāvam un audz kopā ar Mārupes novadu!

Scroll to Top